sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Trecena lui Eb - Drumul - 28 ianuarie

Azi incepe o noua trecena – Trecena lui Eb  -  Drumul care ne propulseaza  undeva intr-un punct din infinitatea acestei misterioase si magice vieti pe care ne este dat s-o traim. Am ajuns aici fara drum asfaltat, fara sina de cale ferata, fara tren, fara avion, fara o harta cu insemne precise geografice, doar cu indemnurile si curajul sufletului nostru avid de cunoasterea si Lumina Divina a intoarcerii noastre  Acasa. La fel ca si drumurile triburilor Anasazi care aparent nu au finalitate, calea noastra se poate lega de o lume generic invizibila, unde se poate transpune centrul de greutate al adevaratei noastre vieti. Trecem prin viaţa acestei lumi, pri­virea ne este îndreptată spre inefabile profunzimi; peste tot presimtim mistere şi întrezarim licăriri din alte lumi. Nimic nu este desăvârşit, nimic nu este definitiv în această lume. Ea este străvezie, limitele se îndepărtează, pătrunde în alte lumi şi alte lumi pătrund în ea. De aceea, cred, ca Eb, simbolul Drumului vietii, conducatorul destinului si purtatorul timpului, a aruncat azi, la picioarele noastre, un Arc stelar peste Lumi, Calea noastra spirituala. Ne-a inlesnit calea  sa ne aruncam in lumea simbolurilor si ne reintegram din nou, in adincime, in realitatea vietii originare, implinind in acest fel misterul vietii. Ne dezvaluie ca simbolurile si miturile reflecta cu adevarat viata Divina, profunzimea fiintei in experienta spirituala. 

marți, 24 ianuarie 2012

Misterele civilizatie Maya - Episodul 2 - Codurile Calendarului Mayas



RVS - Misterele civilizatiei Maya - Ep 2 - Codurile Calendarului Mayas



Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

Un ghid spiritual Mayaş vorbeşte despre anul 2012

 Carlos Barrios

“Antropologii din toata lumea viziteaza templele, spune Barrios,  citesc inscriptiile si apoi fabrica povesti despre Mayasi, dar ei nu citesc inscriptiile corect. Este doar imaginatia lor. Altii scriu despre profetii, in numele Mayasilor. Ei spun ca lumea se va termina in Decembrie 2012. Inteleptii Maya sunt foarte suparati pe aceste lucruri. Lumea nu se va sfarsi. Se va transforma. Populatiile indigene au calendarele si ele sunt cele care stiu sa le interpreteze corect – si nu altii."
 
Carlos Barrios s-a nascut intr-o familie spaniola in El Altiplano, in podisul Guatemalei. Casa lui era in Huehuetenango, care a fost de asemeni si un lacas al tribului Maya Mam. Impreuna cu alti Maya si alti indigeni pastratori de traditie, tribul Mam, el duce mai departe unele dintre vechile traditii ale Insulei Broastei Testoase (alt nume pentru America de Nord). Ei sunt Pastratori ai Timpului, adevarate autoritati in privinta unor calendare remarcabile, care sunt antice, elegante si relevante. Dl. Barrios este istoric, antropolog si cercetator. Dupa ce a studiat cu inteleptii batrani traditionali de la varsta de de 19 ani, timp de 25 de ani, a devenit si el Ajq’ij Mayas, un preot de ceremonii si ghid spiritual, Eagle Clan. In urma cu mai multi ani, impreuna cu fratele sau Gerardo, Carlos a intiat o investigatie asupra diferitelor calendare Mayase. El a studiat cu multi mentori. Fratele sau, Gerardo, a intervievat aproape 600 de batrani Maya, pentru a le intelege mai bine cunostintele pe care le aveau de impartasit.

Misterele civilizatie Maya - Episodul 1



Misterele civilizatiei Maya - Episodul 1 - cu Lucia Metzger


Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro