miercuri, 7 martie 2012

Trecena lui Chuen (Maimuta) - din 07 martie pana in 19 martie

Prefata

Fiecare ciclu trecena poate fi privit ca un anumit cuantum de energie, o energie care călătoreşte într-o mişcare de val. Exact ca un val, ea începe ca un val subteran, simbolizat de apariţia soarelui, în prima zi a ciclului. Acest val de energie creste in putere până cind atinge crestele. Apoi, începe să coboare, descărcind energia fulminanta la mal. Cind valul se prelinge departe în nisip, in cea de a treisprezecea zi, un ciclu nou de val a început deja mai departe pe mare. Puterea de zi, semn că va începe trecena noua, este deja prezenta. La apus de soare în a treisprezecea zi, Pazitorii Zilei saluta spiritul de venire a noii zile, cel care incepe noul ciclu de trecena.

Inteleptii Pazitori ai zilei din Guatemala spun ca tonurile 1-5 sint de „tarie”slaba, nu sint stabilite pe deplin in propria lor natura. Pe masura ce urca piramida, energia creste in putere si ajunge astfel pe zi 7, adica exact la mijlocul zilei a saptea, la asfintit. Pazitorii zilei incep in acest moment un ritual adecvat pentru trecena in curs. Cind valul curge in jos, de-a lungul piramidei,acesta va creste in putere si apoi se prabuseste, cu putere in jos. In zilele 8 si 9 puterea este inca intr-o stare echilibrata, mai departe energia devine mult mai intensa, cu un serios potential de periculozitate.


Trecenele stabilesc ritualurile majore ale vieţii Mayase. Pazitorii Zilei spun ca numărul de mijloc - 6, 7, 8, 9 - reprezintă zilele de energie echilibrata şi putere. Ultimele zile, de la 10 la 13, sunt "prea puternice," atât de puternice încât să poată fi potenţial periculoase. Prin urmare, toate ritualurile majore sunt efectuate în zilele de putere echilibrata în centrul fiecărei trecene. Un ciclu de activitate - ritual pentru orice trecena, începe la apusul soarelui din ziua a 7 (sau, uneori, în ziua 6), continuă in ziua 8, şi ajunge la o concluzie în ziua 9.

Iata o descriere a pulsului vibratiei energiilor valului Trecenei lui Chuen – Maimuta, in perioada 7 – 19 martie 2012 :
TRECENA MAIMUTEI - CHUEN - 7 martie 2012

Azi incepe o noua trecena, cea a lui Chuen – Maimuta. Daca privim coloana de mijloc a Tzolkinului - Uinalul 7, observam ca incepe cea de-a doua sectiune a lui, deoarece Oc – Ciinele si Chuen – Maimuta sint granitele Tzolkinului. Daca consideram Uinalul 7 fiind coloana vertebrala a Tzolkinului putem trage usor concluzia ca aici se petrec evenimente foarte importante pentru fiecare ciclu al timpului sacru. Aceasta trecena este Magica, cuvintul cheie aici este performanta si maestrie, un fel de urzeala noua a Timpului se naste sub mina de artist a lui Chuen. Este un tempo alert de inteligenta nativa, spontaneitate, solutii constructive, modele noi si inventii in procesul de creatie al unui artist magic care merita un nemasurat respect. Este o energie de vest feminina, patroana astrala a lui Chuen este Venus, creativa si transformatoare, care isi va pune amprenta energetica in fluxul general al intregii trecene. Ar fi bine sa aducem aici, in extensie, Oglinda zeitei Venus si sa aplicam proverbul „frumusetea este in ochii privitorului”, deoarece aceasta reflecta tot ceea ce exista in noi, toate dorintele si placerile noastre constiente si subconstiente, lumina sau umbra.

Scribii clasici Maya au fost membri ale Caselor Regale, dar erau in acelasi timp si pictori si artisti literari si detinatori de Invataturi Sacre, atestind fara echivoc legatura intima intre sacru si arta sub toate formele ei creative si de exprimare.

Acestia au recunoscut ca divinitate pe patronul lor Chuen – Maimuta.

Abilitatile de comunicare ale lui Chuen si puternica lui personalitate, il face un bun profesor, actor, muzician, comunicator. Curiozitatea si inteligenta lui inascuta, creativitatea lui nemarginita ne poate inspira cum putem sa tesem in armonie, simplitate si bucurie, ca niste tesatori inspirati, firele vietii noastre, minuscule filamente de Lumina, in Divina Matrice Universala.

Numarul lui Chuen este 11, este noutatea si spontaneitatea care sparge formele rezistente, tipare vechi se dezintegreaza in lumina lui 11, unitatea fuzioneaza cu esenta Sinelui, ridicind o fundatie pe care putem creea, cu talentul artistului Chuen.

Chuen – Maimuta este inocenta, spontaneitatea, umorul, copilul interior, arta, mestesugul, umorul si transparenta, este o energie transformatoare de Vest, reprezinta chakra a 5-a. Foarte putini stim, cu adevarat, ca inteleptul copil Divin din noi ne ofera cea mai puternica protectie, invulnerabilitate si deschidere a inimii, calea unei noi constiinte,Transparenta.

Cum ne-am simti ca un copil magic in aceste vremuri de uriase schimbari majore ale lumii in care traim? 
 
Daca vrem sa devenim din nou copilul Divin, trebuie sa abordam umorul in experientele vietii, acesta fiind un minunat vindecator si profesor. Sa nu evitam sa rostim adevarul nostru, sa permitem tuturor emotiilor noastre sa le exprimam liber, fara judecata. Sa examinam de ce ne-am retras intr-o strinsa carapace suprimind autoexprimarea si creativitatea, retragindu-ne in lumi iluzorii.

Maimuta, artizanul, artistul este conectat in permanenta cu Marele Spirit si tese tapiseria urmatorilor pasi sub indrumarea lui. Se dechide un mare Portal energetic si valul trecenei se misca cu putere in urzeala Divina creionata de Chuen. El ne invata sa ne confruntam cu lumea noastra interioara si sa ajungem in centrul lucrurilor, sa ne controlam impulsivitatea si sa fim atenti in alegerea prietenilor. Sa ne lasam inimile conduse de copilul Divin din noi in aceasta Divina trecena, sa lasam pacea si intelepciunea noastra launtrica sa teasa firul vietii si al timpului. Pentru ca suntem vii reflecţii ale Creatorului nostru El creeaza lucruri prin noi.

Acest pas al sufletului portretizează recunoaşterea iubitoare că tot ceea ce suntem şi tot ce facem este de la Dumnezeu.

Nota: Urmariti mai departe celelalte 12 zile ale trecenei.

2 Eb - Drum - 8 martie 2012

Simbolul mayas de azi este 2 Eb – Drum, si este singurul simbol mayas care are ca patron astral planeta Pamint. Picurat in mod natural, ca dintr-un corn al abundentei, se descarca in circuitele noastre de decodificare, ca un dar de spirit pentru transformare. Eb ne umple potirul nostru fizic si setea de a aspira la o constiinta inalta, penetrind cu spiralele galactice la nivelul nostru celular, creier – corp, creind un prag critic, cind totul de activeaza, accelereaza si purifica. Metafora de potir mereu în expansiune, care implica interactiunea Sinelui nostru cu Sursa Divina, este un instrument puternic spiritual. Acest potir reprezintă un container etern de lumina, alimentat cu hrana spirituala. Este metafora care reprezintă forma în care întregul nostru potenţial se poate manifesta. Fiecare etapă în călătoria noastra se simte ca un final, dar fiecare etapă apoi se deschide într-o formă extinsă, propulsindu-ne în următoarea etapă a conştiinţei. Intelepciunea armonica a lui Eb este Rezonanta, energia lui ne conecteaza la frecventa armonica a planetei Pamint si la fluxul binecuvintat de Iubire neconditionata Divina, unindu-ne extatic cu potentialul nostru maxim de fiinta umana.

Drumul este energia Solara a Sudului, cea care ne ajuta sa ne descoperim Inteleptul personal, in desavirsirea noastra spirituala. El ne arata ca exista drumuri infinite si nenumarate moduri, care sint acolo pentru noi, de a canaliza entuziasmul nostru; unele sint polaritati extreme, altele sint intre ele. Drumul este roua cerului care ne mingiie talpile, este fulgerul interior care ne insufleteste fiinta si ne ajuta sa ne alegem calea de mers pe jos in frumusete si echilibru, este chemarea catre implinirea destinului nostru.

3 Ben - Porumb - 9 martie 2012

Astazi, centrati in spatiul nostru sacru, avem intilnire cu energia de Est a lui Ben si o dorinta profunda se naste in noi pentru reuniunea cu Sursa. Un val de iubire si compasiune si un sentiment de recunostinta si apreciere de neegalat ne indeamna sa servim Lumina Divina. Inconjurati de abundenta si unitatea celor sapte puteri Divine – foc, apa, aer, pamint, inima Tatalui Ceresc, inima Mamei Pamint si propria noastra inima – sa traim noul nostru mit, noua noastra viata. Sa nu uitam, sintem antrenati in fluxul performantei si maiestriei lui Chuen – Maimuta si sa folosim aceasta forta motrice a lui Ben, care va sta la baza procesului de implinire a valului trecenei. Trebuie sa intretinem un ritm de fundal si Ben ne va tine intr-o conexiune continua intr-o Triada – destin, existenta fizica si viata spirituala. In acest mod vom primi inspiratia, acea stralucitoare scinteie a viziunii spirituale in lucrarea noastra de a ne reaminti ca sintem maestri. Numarul solar al lui Ben este 13 si prin el vom primi informatii ale Luminii Divine, inlesnindu-ne sa folosim mijloacele spirituale pentru ascensiune dimensionala. Avem de indeplinit aici destinul nostru, caci pilonii de Lumina ai lui Ben nu par sa atinga Pamintul , iar noi sintem elementul lipsa din simbolul lui Ben. Impreuna, reunind aspectele noastre masculine si feminine in echilibru, vom crea pilonii Templului Eteric de la Cer la Pamint.

Se instaureaza o stare naturala, in care fiecare dintre noi se misca in echilibru, fluid si liber, un sentiment al statorniciei centrate insoteste miscarea si schimbarea, este ca un dans in care si momentele de dezechilibru le putem armoniza in fluxul miscarii echilibrate dinamic.

4 Ix - Jaguar - 10 martie 2012

Mayasii descriu timpul ca pe un fir impletit in Matricea Universala, aruncat in infinitate si adus inapoi, si tesut dupa sacre si milenare Codexuri Divine in istoria existentei noastre. Un Circuit Infinit, un dans Universal al TIMPULUI fara sfirsit. In toata aceasta procesiune universala in spiralele Timpului Sacru, firul destinului nostru lucrat cu migala in magica Matrice a Mamei Pamint, mina in mina cu planete, astre, stele, sori, galaxii, constelatii….ne conduce pe acelasi traseu, de neabatut…

Nu am fi aici pe acest pamint, in acest timp sacru, daca nu am face parte din aceasta infinita spirala a Planului Divin….Este ceva atit de coplesitor si inaltator in acelasi timp, teribil de responsabil cum facem acest lucru. In aceste momente trebuie sa ne aducem aminte si sa fim incredintati ca avem toate oportunitatile din lume, toate darurile Divine, toate instrumentele si mijloacele, toate calitatile specifice misiunii cu care am venit pe Pamint: noi trebuie sa lasam portile sufletului si inimii deschise, sa activam radarele si decodoarele noastre activate pentru a primi mesajele importante pe care le asteptam, semnalele Luminii Divine, indrumarile Ghizilor si in acelasi timp sa fim Lucratori in Spirit, constienti ca nimic nu vine de-a gata, fara stradania noastra de a veni in intimpinarea a Ceea Ce Va Veni…

Astazi este o energie mayasa feminina, spiritul naturii mamei Pamint, shamanul Jaguar, magicianul intelept, spontan si transparent. El este un instrument de Lumina, o conducta de lucrare a Spiritului Divin si simbolizeaza drumul sacru al vietii individuale. Incepind de azi sa ne acceptam asa cum sintem, caci sintem Divini, sa fim integri si sa ne angajam ferm in evolutia noastra spirituala. Sa ascultam tonurile melodice ale magicianului Ix, ele ne deschid calea intelepciunii ce vine din alinierea mintii si a inimii, o inima deschisa este un rafinat instrument de perceptie si ne ofera o intelegere mai profunda a Universului si o participare mai deplina la Magie.

5 Men - Vulturul - 11 martie 2012

Cuvintul TZ’IKIN ( Men – Vulturul ) are intelesul literal „un intelept” si este asociat cu o categorie de persoane sfinte, de conotatii solare. Exista anumite relatii intre aceasta zi mayasa Men - Vulturul cu cea precedenta Ix - Jaguarul. Calitatile magice de shaman ale lui Men sint asociate cu mediul solar – aprins si pot fi accesate cu ochii deschisi, mai degraba decit in intunericul noptii cu ochii inchisi, ca in precedenta zi a Ix.

Pentru mayasi Vulturul este esenta zorilor, clara, proaspata si recent perceputa ca o promisiune de indeplinire a viselor noastre cele mai de pret. El zboara deasupra Pamintului si are o viziune dincolo de mintea umanitatii. Ne aduce masajul Luminii Divine si ne aminteste ca simtem semintele stelare ce vor da roade pe Pamint.

Intelepciunea armonica a lui Men este fluxul, miscarea lina, neintrerupta a constiintei planetare, in evolutie continua, curentii magici ne poarta gratios in modelul mai mare. Viziunea si Harul Vulturului ne inspira, in fiecare moment, fara idei preconcepute, planuri sau sisteme de credinta. Sintem aici pentru un scop Divin si de multe ori obsedati de acesta, nu vedem de fapt cit de simplu poate fi: Iubire si Lumina. Nu le putem exprima decit deschizindu-ne inima, ati vazut „saritura in apa”. Cu curaj „zburam” in bazinul plin de mistere arhetipale si se intimpla o minune…inima noastra este o fintina de Lumina…puterea noastra de transformare individuala a tisnit in zbor ca Vulturul catre tariile Cerului si s-a intors inapoi cu daruri Divine pentru noi si Mama Pamint.

La nivelul holonului uman Men reprezinta chakra coroana, elementul pamint si este conectat la planeta Jupiter.

6 Cib - Bufnita - 12 Martie 2012

Aici as vrea sa ne folosim de simbolistica semnului (star-glyph) mayas al lui Cib si sa constatam cita adinca intelepciune si cunoastere cosmica aveau mayasii. 
 
Sint in principal doua interpretari ale simbolului:

- Prima costa in faptul ca desenul reprezinta un set de 3 Piloni (Stargates) – Porti intre Lumi - puncte de acces interdimensionale, Sirius si Pleiadele - prin care multe fiinte stelare din alte Galaxii intra in Sistemul nostru Solar. Cib actioneaza ca detinator al intelepciunii acestor Porti Stelare si in meditatie cu acesta, le putem accesa.

- A doua interpretare, este aceea ca acesti 3 Piloni reprezinta cele trei cai diferite catre constiinta cosmica. Pilonul din stinga este calea mintii, cel din dreapta este calea inimii, iar Pilonul Central este calea de mijloc - „Calea de Aur” - care uneste inima cu mintea si aprinde flacara din inima si dezvaluie cunoasterea cosmica. Este conceput pentru a ne transporta direct spre reuniunea cu constiinta cosmica si simbolizeaza intruchiparea noastra, alegerea de a aduce Raiul pe Pamint si de a ne dedica viata de a fi un instrument al Spiritului. In acest fel Spirala din centru se activeaza si reprezinta enigma eterna a existentei umane, semnul de intrebare cosmic.

Harul, intelepciunea cosmica a lui Cib va cobori asupra noastra ca un curcubeu, care ne va arata calea catre Acasa.

Bufnita reprezinta in Holonul uman chakra gitului, elementul foc la putere incendiara, culorile lui sint indigo si aur, combinind cerul noptii cu stralucirea zilei solare, este energia Directiei Sud si este conectat la planeta gigantica Saturn.


7 Caban - Pamint - 13 martie 2012

Toti sintem copii ai Pamintului si fiinte celeste. Sa ne amintim ca am ales sa ajutam la transformarea Pamintului in acest moment, beneficiind de experienta unica a desavirsirii noastre spiriruale. Sa ne straduim sa transformam toate credintele noastre limitate, tiparele, blocajele si fricile in constiinta fluida, acceptindu-ne, in acelasi timp, forma noastra fizica cit si procesul de ascensiune catre constiinta Iluminarii, avind astfel acces la adevarul si magia universului. In holonul uman, Caban este reprezentat de chakra inimii, elementul apa, este energia Directiei de Est si este conectat la planeta Uranus. 
 
Caban este simbolul Pazitorilor Pamintului si al Gradinii lui, shamanul vindecator care prin respectul si iubirea pentru tot ce e viu, tamaduieste si sfinteste pe Mama Pamint si pe noi, copiii ei care purtam in fiinta noastra semintele holografice ale Noii Constiinte. Putem afirma ca sintem una cu bataile inimii galactice care aliniaza miezul fiintei noastre cu miezul cristalin al Pamintului, fiind intr-un continuu flux rezonanat de sincronizare deschisa: energiile elementelor pamint, apa, foc, aer, cei Sapte Gardieni Directionali, eternul Acum si tremolo-urile vibrant cuantice ale Arborelui Cosmic care decodifica densa si complicata retea de energii si informatii ale Planului Divin.

Avem tot necesarul pentru a reusi sa facem Lumina sa se manifesteze, Lumina care ne va crea armonia si echilibrul pe care il cautam. Asta inseamna ca trebuie sa ne concentram pe Lumina si sa continuam sa ne pastram in inima viziunea asupra viitorului de aur. In curand vom afla adevarul despre cine sintem noi de fapt si scopul pentru care ne aflam pe Pamint. Aceste dezvaluiri vor aduce oamenii impreuna intrucit Unitatea in care existam cu totii va iesi la suprafata. Cum poate fi altfel, din moment ce toti provenim din aceeasi Sursa? Noi sintem Familia Unica pe care Tatal Divin o ocroteste.

Imi exprim convingerea ca noi sintem creatorii propriei noastre realitati si afirm ca impotriva unor profetii antice ale dezastrelor si mortii pe Pamint, nu avem decit Inima noastra, in care poate incapea Iubirea pentru tot universul. Pamintul trebuie purificat si vindecat si noi simtem aceia care tranformindu-ne si vindecindu-ne, pavind calea spre Inaltare, vom furniza ca niste generatoare de forta spirituala energia care va feri Pamintul de dezastre ireversibile. Si sa nu uitam ca avem liberul arbitru, informatiile, mesajele, revelatiile, energiile celeste se vor adresa eurilor noastre reale, este un moment de maxima oportunitate.
8 Etznab - Cremene - Oglinda - 14 martie 2012
Astazi bagajul pentru calatoria noastra catre Acasa poate deveni mai usor, ca greutate, dar mai consistent prin calitatea lui. Am aruncat peste amintirile sufletului nostru voaluri grele de uitare, ne-am scindat creierul in stinga si dreapta, oscilind haotic intre iluzia timpului si atemporalitate, fara sa fim capabili inca, sa ne asezam in centrul fiintei noastre, lipsiti de increderea ferma ca ne putem reconecta la sorgintea noastra stelara. Cheia pentru orice vindecare si evolutie spirituala este constientizarea si de citva timp ea ne surpride cu surprinzatoare socuri, gen flash-uri de Lumina ale Mintii Divine. De cele mai multe ori, un exces de „bagaj” emotional sau mintal este recunoscut, examinat si in cele din urma anihilat.

Energia lui Etznab reprezinta capacitatea noastra de a localiza cu precizie radacina oricaror probleme si distorsiuni cu care ne confruntam, si cu perceptia unei constiinte clare, le putem transforma, eliberindu-le din labirintul iluziilor mentale.

Etznab este ultimul simbol al energiei de Nord si a 18-a fata a lui Ahau, la nivelul holonului uman este reprezentata de chakra plexului solar, de elementul aer si este conectata la planeta Neptun. Simbolistica lui este complexa, codificata in modelul sau de piramida vazuta din Cer, sabia de razboinic al Luminii si Adevarului si lama de cutit de curandero - vindecator, este conştientizarea contrariilor şi, astfel, este esenţa rezoluţiei, solutionarii. Partile (aspectele) caracterizeaza atât sabia care iniţiază, separare dinamică cit şi oglinda, care oferă un punct de rezoluţie între reflecţie şi reflectat. Aceasta este reunificarea - depolarizarea, "paradisul recâştigat" al sufletului nostru. Intelepciunea acestei sabii patrunde, expune si vindeca in cele din urma iluziile noastre, eliberindu-ne, cel mai mare dar al sabiei fiind puterea de iertare. Adevarul, Lumina, utilizarea benefica a puterii, echilibrata cu iubire si intelepciune, fac din Etznab un simbol al Razboinicului Spiritual Curcubeu. Sa meditam azi, sub indrumarea acestui Spirit Mayas, Tijax ( in limbaj maya kiche ), in piramida de Lumina in centrul stelei simbol, centrati in spatiul nostru sacru, plutind in atemporalitate, conectati cu Marele Spirit. Vom intelege ca sintem adevarul dincolo de oglinzi, pas cu pas vom trece treptat prin transparenta vindecarii noastre si ne vom intilni cu sufletul nostru de Acasa.

9 Cauac – Furtuna - 15 martie 2012

Cauac – Furtuna este activarea corpului nostru de Lumina pentru inaltare, este Initierea Focului pe calea Fulgerului, dansul nostru in voalurile de ploi turbionare, este extazul Libertatii dobindit prin purificare, transfornare si vindecarea noastra finala.

Am vorbit de multe ori despre aceasta magnifica energie, traim niste vremuri unice, exceptionale, toate planetele din sistemul nostru solar sufera transformari si ca urmare putem accesa informatii subtile, specifice fiecarei planete. Pluto ne deschide mintile si incepem sa credem ca totul este posibil, rolul lui fundamental fiind acela, de a ne transcede moartea, de a deveni nemuritori. Energia lui Cauac este energie plutoniana, de Vest, culorea este mov regal si elementul apa. Transcendenta mortii inseamna sa ne transferam constiinta, energia, corpul nostru fizic in corpul spiritual, intr-o dimensiune superioara. Cel care a reusit acest lucru, acum 2000 de ani a fost Iisus Hristos inainte de a urca la Tatal. A deveni Una cu Tatal, cu Sinele Sau Divin inseamna ca cineva sa isi activeze cele mai inalte potentiale ale constiintei, in forma umana, iar Iisus Hristos a facut-o in interesul intregii omeniri, aceasta este mostenirea Lui sacra.
10 Ahau - Soarele - 16 martie 2012
Ahau este „Cel cu 20 de fete”, in geometrie sacra, icosaedru, este intruchiparea Domnului Solar la mayasi, Avatarul, este finalizarea de ciclu, urmind renasterii intruchipate de Cauac, in acelasi timp, este un memento al urmatorului ciclu, deschiderea catre alte orizonturi mult mai inalte. Ahau este Soarele, Lumina Domnului, Avatarul, cel care intruchipeaza desavirsirea, energia originala a Creatiei, ciclurile finale ale evolutiei si cel mai inalt potential al vietii. 
 
Noi toţi sintem copii ai Soarelui. Este o energie care ne da forta, curaj, energie pentru a depasi toate obstacolele, stabilitate emotionala, crestere a puterii intelectuale, ne face sa fim mai hotariti in deciziile noastre si in a depasi provocarile pe care ni le aduce destinul in viata. 
 
Mayasii spun ca Ahau – Soarele este ziua cea mai sacra dintre toate zilele, in care ne conectam cu intelepciunea stramosilor si cu indrumarea lor, energia lui curge si radiaza in toate.

Noi absorbim Lumina lui Divina prin chakra coroana, apoi prin toate chakrele inferioare pina la radacina. Devenim constienti de faptul ca orice facem, de la orice chakra este un act Divin. Putem exprima cu uşurinţă pe Dumnezeu în toate acţiunile şi gândurile noastre. Devenim prototipul uman purificat si Luminat pentru manifestarea Iubirii Divine pe Pamant. Incepem sa lucram cu uşurinţă cu energia kundalini. Devenim minte şi corp de Lumina, luminat fiind pe deplin. Acest pas integreaza toate celelalte măsuri în corpul fizic. Divinitatea noastra este permisa, recunoscuta şi regenerata. Suntem armonizati astfel cu vibraţiile cele mai înalte cosmice ale noilor cicluri.

Cu 10 Ahau se termina Uinalul 7 – Miezul Zilelor Tzolkinului, cu tema principala, introspectia si reflectia. Este acea apnee cosmica acordata de Gratia Divina, in care investigam cu profunzimi abisale universul nostru interior. 
 
Prima jumatate a Tzolkinului este inspiratia ( prima parte a respiratiei), iar a doua parte este expiratia. Prima jumatate este acumulare si planificare, a doua este eliberare si executie.
11 Imix - Crocodil - 17 martie 2012
A inceput un nou uinal din Tzolkin, al 8-lea si poate simtim nevoia sa ne repliem pentru un nou inceput, cu Imix - Crocodilul. Nu este un inceput oarecare, sint alte 20 de zile care trec cu o viteza uluitoare ce se inscriu in spirala timpului sacru, ce s-a ingustat, totul s-a accelerat, sintem intr-un fuior urias de rezonante energetice, fiecare cu misiunea ei, 10 Portaluri deschizindu-se multidimensional, vibrind in Simfonia Universala a Planului Divin: zile, nopti, trecene, uinale…toate avind ritmul lor, vibratia, energia specifica si codurile lor Divine. Nu este deloc un lucru usor, in aceasta cursa decisiva, trebuie sa avem constiinta treaza, fiecare unitate de timp fizic este de fapt manifestarea timpului sacru, de aceea poate alegerile noastre acum sint foarte importante, deoarece sintem constrinsi de viteza cu care se deruleaza evenimentele in viata noastra.

Astazi este o zi de inceput, energia acestei zile ne aduce aminte ca purtam in noi puterea apelor primordiale ale unitatii, sursa profunda de hrana a radacinii vietii si a spiralei calatoriei noastre in aceasta viata pe Pamint. Pornim in calatoria misiunii noastre sub indrumarea vointei Divine, facind alegeri clipa de clipa, increzindu-ne in cunoasterea innascuta a inimii, pasind cu incredere in spirala noastra de evolutie.

Energia lui Imix ne da sentimentul ca facem parte dintr-o grila universala, in care toate liniile de energie sint conectate, cauzalitatea de timp si spatiu dispare, facind ca acestea sa interactioneze simultan, eliberate intr-un spatiu deschis. Imix, ca energie a comunicarii, conecteaza toate locurile, timpurile, evenimentele si fenomenele de orice tip, unele aparent fara legatura, intr-un ansamblu vast, in care se manifesta Sincronicitatile.

Imix intruchipeaza unitatea, in care toate lucrurile sint una cu Sursa Divina.

12 Ik – Vint - 18 martie 2012

Simbolul mayas Ik – Vintul este puritatea Spiritului si respiratia Divina, respiratia vietii, este simbolul pentru Dumnezeu ca Tata, este gindul, ideea de a crea. Meditând cu acest simbol ne poate ajuta să aducem părţile noastre masculine si feminine în echilibru perfect
 
Pictograma simbolului mayas Vintul este o cruce in forma de T si reprezinta pe
Zeul ploilor si al vintului. Vântul aduce nori de furtuna şi ploaie şi este un simbol al respiratiei de viaţă în sine. Unele codexuri vechi Maya descrie pomul vieţii ca o formă T. Potrivit lui Kenneth Johnson, în Jaguar Wisdom ", copacii şi aerul sint strâns legati. Fără a simbioza dintre copaci şi vânt, nu ar exista viaţă pe pământ, nimic pentru a respira. Ce simbol mai bun pentru respiratia vietii poate fi decât sensul său dual de "copac" şi "respiratie"? 
 
In Cartea Destinului Carlos Barios spune ca Ik "simbolizează curăţenia şi puritatea sticlei. Simbolizeaza, de asemenea ferestrele din templele mayase, acestea servind unui scop dublu. Primul a fost de a determina ce tip de vânt bătea bazat pe sunet. Gigante fluiere vibratoare au fost plasate pe partea de sus a piramidelor, iar muzica lor a influenţat în mod direct pe cei care au auzit-o, modificind energia într-un mod pozitiv. Al doilea scop al ferestrelor, care au fost orientate spre cele patru puncte cardinale, a fost de a observa şi a înregistra echinocţiile, solstiţiile, si tranzitul de stele si astre importante, cum ar fi Venus si Pleiadele. "

Ik este vântul galactic, catalizator cosmic, Spiritul care se mişcă prin toate lucrurile. Este respiraţia Divină care dă viaţă Creatiei, esenţa nevăzută a energiei solare. Ik este inspiratia, forţa de fertilizare a vântului. Esenta sa este mişcarea Spiritului care pătrunde în formă pentru a însufleţi, purifica si inspira.

Cu ajutorul lui Ik putem procesa integrarea polaritatilor feminin si masculin in trupurile noastre, este un proces alchimic laborios care necesita incredere, deschidere si acceptare neconditionata, exercitiu, cunoastere si perseverenta pentru a le aduce in armonie si iubire, creindu-ne un nou sentiment de unitate in momentul Acum.

Ik este o energie de Nord, o lumina alba translucida, reprezinta la nivelul holonului uman chakra inimii si elementul aer.

Ik ne aduce magia cuvintelor din sistemul Maya, cuvintele sint detinute intr-un context mai larg decit sint implicate in utilizarea obisnuita. Ele contin o anumita vibratie si rezonanta armonica, care ne pot ajuta sa desprindem adevarul, indiferent de forma, fluxul lor subtil si profund este miscarea suflului Divin care patrunde intr-o forma, o insufleteste, purifica si inspira.

Centrati in spatiul nostru sacru sa meditam facind afirmatia: „: Eu sint forta de fertilizare a vintului cosmic. Eu sint prezenta unificata a Spiritului.”

13 Akbal - Noaptea Albastra - 19 martie 2012

Semnificatia simbolului lui Akbal reprezinta Intelepciunea de Noapte. Daca privim desenul lui vedem intr-adevar intelepciunea care creste in intunericul noptii, ca un punct – focar de la care pornesc retelele de Lumina: cercul din centru este Luna, celelalte doua, Soarele in zori si la amurg. Akbal mai este cunoscut sub numele de “Gardian al zorilor si al apusului de Soare”, semnificind cele doua tranzitii magice, in care intunericul devine lumina si lumina intuneric. 
 
Mayasii au pentru acest simbol numele de UOATAN, sensul lui fiind cuvintul INIMA. Nativii Akbal au o moliciune si o flexibilitate feminine in toate, deoarece se nasc cu darul intelepciunii lui Yin si yang. 
 
Ei stiu sa minuiasca cuvintele, avind o mare usurinta in exprimare, din care cauza au si o influienta puternica asupra lumii din jur, pe care o pot folosi in bine sau rau. Aceasta influienta poate fi legitima, in cazul in care persoana este profesor, terapeut sau lider si periculoasa, in cazul manipularii altora in diferite ipostaze.

Akbal este logic, profund, conservator, foarte organizat . Provocarile lui in viata sint rigiditatea mentala si pierderea controlului. Akbal trebuie sa-si dezvolte capacitatea de discernamint, el este cu un picior in trecut si cu unul in viitor.

Este reprezentat la nivelul holonului uman de chakra plexului solar, elementul pamint si este conectat la planeta Saturn.

Akbal este Calatoria sufletului in miezul fiintei noastre cel mai profund, este un univers intreg acolo, inca necunoscut si neprospectat indeajuns. Trebuie sa ne intoarcem spre interior, sa ne deschidem inimile, intii catre sufletul nostru, sa folosim setea de a cunoaste catre noi insine si sa folosim lumina ochilor pentru a descoperi frumuserea fara seaman a alcatuirii noastre Divine. Nu am venit pe Pamint sa schimbam lumea, cu surle si trimbite, menirea noastra de fiinte Divine este sa experimentam Marea Schimbare prin propriul nostru proces de schimbare, fara acest deziderat totul cade in derizoriu. Si avem multa treaba de facut, cu responsabilitate, intelepciune, daruire, iubire si recunostinta, in primul rind pentru fiinta noastra sacra care a ales sa fie „parte integranta din marele proces al schimbarii de pe Pamint”. Nu putem face acest lucru din afara inauntru, ci invers, pornind, pas cu pas, cu rabdare, natural, simplu sa fim cercetatorul propriului nostru teritoriu interior, conectati la Intelepciunea Divina a Ghizilor Celesti. Toata abundenta si inzestrarea noastra genetica a potentialului existent din universul nostru interior asteapta sa fie descoperite si folosite pentru folosul nostru cel mai inalt. Important este sa lucuim cu adevarat in interiorul fiintei noastre. Totul e magic, misterios, o infinita matrice de coduri Divine avem la purtator si totusi sintem inca preocupati prea mult de aspectele exterioare existentei noastre. Stiu, traim intr-o lume nebuna, haotica, in pragul unui colaps al existentei insasi pe Pamint si sintem extrasi din interiorul nostru catre afara. Ma intreb, de multe ori, oare cunoastem cu adevarat lumea din afara nostra? Nu , desigur. Atunci daca nu ne cunoastem pe noi insine, cu adevarat, dar nici lumea din afara, unde ne aflam de fapt? Cel mai mare dar pe care putem sa ni-l facem este sa ne cunoastem pe noi insine. De aici ne vine puterea, intelepciunea, cunoasterea. Invatam sa ne incredem in fortele proprii, descoperim, de fapt cite lucruri stim si cum ne putem folosi intuitia, ne deschidem mintea si inima catre cunoastere universala, si cu cit facem aceste lucruri, cu deschidere si incredere, cu atit devenim mai puternici si descoperim cit de intelepti sintem. Noi am parcurs impreuna o cale lunga si anevoiasa, la inceput, acum sintem intr-um moment cheie, in care chiar sa contemplam cerul plin de stele si sa intelegem ca ele ne vorbesc, ca este timpul sa devenim Lumina ca si ele, si putem face asta. Dar trebuie sa credem ca putem sa fim Lumina. Ghizii nostri Divini se straduiesc in ultimul timp, cu multa iubire, sa ne ajute, dar trebuie sa ne ajutam si noi. Este timpul prielnic sa facem Marea Calatorie a Sufletului aici pe Pamint si avem un nou „Start”, cel al lui Akbal. 
 
Noaptea Albastra este perelinajul la sanctuarul nostru interior descoperit de respiratia Divina a lui Ik – Vintul, este puterea de regenerare a intunericului , locul renasterii si transformarii. Este un moment magic, sublim, cind descoperim adevaruri adinci si revelatii profunde si uimiti de ce ni se intimpla, sintem patrunsi pina la cea mai infinitezimala celula a fiintei noastre, de binecuvintarea si gratia Divina, de iubire si recunostinta pentru ca sintem Aici si Acum pe acest Pamint.

In Lak’ech, Lucia 13 Ik 7 martie 2012

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

Niciun comentariu: