joi, 9 februarie 2012

Trecena lui Chicchan ( Sarpele ) - 10 - 22 Februarie

Unul dintre cele mai importante simboluri din cultura Maya este, fara indoiala, a sarpelui. Sarpele reprezinta Soarele, Întelepciunea Cosmica si Lumina Divina, cultura Maya infatisindu-l ca fiind Zeul Quetzalcoatl sau Kukulkan "Sarpele cu pene”. Putem descifra simbolismul Sarpelui cu pene în felul următor:

- Sarpele fara pene reprezinta cunostintele sacre ale Mamei Pamint.
- Sarpele cu pene reprezinta cunostintele sacre legate de Marele Spirit.

Aceasta conexiune este, de fapt, simbolul al carui sens real in cultura Maya este dat de denumirea „Cei care descind din Intelepciunea Cosmica”, mayasii considerindu-se mostenitorii acestei Intelepciuni Sacre, care uneste in spirit mintea si inima in simbolistica „Sarpelui de Lumina”.

Energia lui Chicchan – Sarpele ne face sa ne simtim conectati in doua realitati, realitatea materiala a vietii lumesti de fiecare zi si realitatea magica, unde toate lucrurile sint posibile. Ne gasim pe noi insine intre doua paradigme, vechi si noi, cea veche fiind materialitatea densa 3D si cea noua fiind urmatorul nivel al constiintei care fuzioneaza energiile eterice cu planul material.
Sarpele
este rapid, fluid şi are capacitatea de a se transforma schimbindu-si total pielea. El reprezinta inteligenta corpurilor si întelepciunea instinctiva codificata în genele noastre. Astazi putem asculta vocea profundă a întelepciunii ce ne vorbeste prin intermediul limbajului sentimentelor si emotiilor noastre cele mai sincere. Este o zi de a ne onora corpul nostru şi dorintele noastre cele mai profunde codificate acolo. Un traseu de claritate arde prin intreaga noastra fiinta, deschizind astfel cai noi intre Cer si Pamint. 
 
Intelepciunea armonica a lui Chicchan este tempo-ul, un tempo stabilit prin natura intrinseca a fiecarui organism. Fiecare organism viu are un "ceas intern", un ritm natural de dezvaluire spirituala, ca o codificare într-o saminta. Momentul natural pentru dans al Sarpelui kundalini este la fel de unic ca momentul pentru deschiderea unei flori.

Trecena Sarpelui contine 10 zile de portal energetic in care energiile au un impact foarte puternic, iar calatoria de 13 zile prin aceasta trecena este extrem de intensa. Multe schimbari de viata pot sa apara în timpul acesteia. Este un timp al transformarii, reinnoirii si vindecarii sufletului nostru si de a echilibra chakra radacina.

Cele 13 simboluri ale trecenei sint:
1 Chicchan (Sarpele) - 10 februarie
2 CIMI (moarte) - 11 februarie
3 Manik (Cerb) - 12 februarie
4 Lamat (Iepure) - 13 februarie
5 Muluc (Apa)
- 14 februarie
6 Oc (Ciine) - 15 februarie
7 Chuen (Maimuta) - 16 februarie
8 Eb (Drum) - 17 februarie
9 Ben (Porumb) - 18 februarie
10 Ix (Jaguar) - 19 februarie
11 Men (Vultur) - 20 februarie
12 Cib (Bufnita) - 21 februarie
13 Caban (Pamint) - 22 februarie

In Lak`ech, 13 Ik  - 10 februarie 2012

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro



Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau. http://radiovoceasufletului.ro

Niciun comentariu: