miercuri, 22 februarie 2012

Uinalul 7 - Coloana centrala a Calendarului Sacru Tzolkin

Tzolkinul este mai mult decit un calendar, este un cod galactic de functionare a universului, toata Creatia este in rezonanta cu energiile specifice ale zilelor – intentii Divine. Scopul lui este de a crea o legătură clară, profunda intre Planul Divin si înţelepciunea si codurile de Lumina cu care am venit pe Pamint. Sa trecem, in sfirsit, cu curaj, deschidere si determinare la reconstructia noastra celulara, activind corpul nostru de Lumina, care face ca toate deciziile noastre sa fie aliniate cu Sursa Divina. Sa descifram impreuna sau individual aceasta Divina colectie de simboluri antice patrunse de mesaje profunde, acest galactic limbaj de Lumina al Tzolkinului.


Tzolkinul are 13 Uinaluri ( coloane de 20 de simboluri ale Creatiei ) si 20 de Trecene, deci 260 de energii specifice ale zilelor, in care Creatia este in rezonanta cu intentiile Divine.
In conditiile in care Johan Calleman ne spune ca Zilele si Noptile Ciclului Universal continua la nesfirsit, Tzolkinul a ramas un curent subteran al timpului sacru, el cuprinde toata intelepciunea, cunoasterea, misterele si codurile sacre ale Lumii, oferindu-ne intelegerea, decodificarea si translatarea uriaselor energii, mesaje solare si galactice care curg suvoi peste noi, schimbindu-ne existenta pe Pamint si planeta insasi. Cu cit patrunzi mai adinc in simbolurile Tzolkinului, ti se dezvaluie o alta dimensiune de cunoastere care se deschide, la rindul ei, catre o alta.
Uinalul 7 in care intram incepe cu data de 26 februarie - 4 Imix si contine 20 de zile, aspecte ale Creatiei, pina in 17 martie - 10 Ahau. Este mijlocul Tzolkinilui si pe aceasta linie mediana a lui, care nu are nici un portal energetic, este, sa zicem, un „ochi tacut al furtunii”.
Prima jumatate a Tzolkinului este inspiratia ( prima parte a respiratiei), iar a doua parte este expiratia. Prima jumatate este de acumulare si planificare, a doua este de eliberare si executie. Intre acestea doua avem Miezul Zilelor, uinalul 7. Tema principala este aici introspectia si reflectia, dar depinde de fiecare cum experimenteaza subiectiv si subtil ce a adunat de la 29 octombrie 2011 - 1 Imix si ceea ce a rezultat din ce a insamintat si plantat de atunci.
Stravechii Intelepti mayasi ne-au daruit cu iubire, unelte spirituale accesibile in orice moment al vietii noastre, pentru a ne intoarce intr-un loc pur si natural in care am mai fost odata.
Al Saptelea Uinal care incepe cu 4 Imix este extrem de special, in contextul de energii care vin in tromba in viata noastra si ne fac sa ne invirtim ca niste titireze, nu oarecare desigur, unele spirituale…Asezata simetric, si nu intimplator, desigur, pe coloana centrala se afla unda cosmica, vibratia cuantica a Arborelui Lumii, perioada 7 Kan ( Saminta ) - 7 Caban ( Pamint ) deschide o fereastra de mari oportunitati pentru a cunoaste energiile zilnice la niveluri mult mai profunde a temei generale a Uinalului 7. Putem vedea incotro ne indreptam….. 13 Oc ( Ciine ) - Iubirea neconditionata - Legea Divina. Atunci, daca noi putem fi acum Seminte de Iubire, ORICE ESTE POSIBIL...
Consider ca urmeaza cele mai importante zile din viata noastra pe acest Pamint, in care, desi numaratoarea zilelor este in mod curent crescatoare, de fapt cred ca numaratoarea este inversa.

In Lak’ech, Lucia 13 Ik 26 februarie 2012

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

Niciun comentariu: