marți, 20 martie 2012

Energiile Trecenei lui Kan - Samanta














2 Chicchan - Sarpe - 21 martie

Energia lui Chicchan – Sarpele ne face sa ne simtim conectati in doua realitati, realitatea materiala a vietii lumesti de fiecare zi si realitatea magica, unde toate lucrurile sint posibile. Ne gasim pe noi insine intre doua paradigme, vechi si noi, cea veche fiind materialitatea densa 3D si cea noua fiind urmatorul nivel al constiintei care fuzioneaza energiile eterice cu planul material.

Sarpele este rapid, fluid şi are capacitatea de a se transforma schimbindu-si total pielea. El reprezinta inteligenta corpurilor si întelepciunea instinctiva codificata în genele noastre. Astazi putem asculta vocea profundă a întelepciunii ce ne vorbeste prin intermediul limbajului sentimentelor si emotiilor noastre cele mai sincere. Este o zi de a ne onora corpul nostru şi dorintele noastre cele mai profunde codificate acolo. Un traseu de claritate arde prin intreaga noastra fiinta, deschizind astfel cai noi intre Cer si Pamint. 

 
Intelepciunea armonica a lui Chicchan este tempo-ul, un tempo stabilit prin natura intrinseca a fiecarui organism. Fiecare organism viu are un "ceas intern", un ritm natural de dezvaluire spirituala, ca o codificare într-o saminta. Momentul natural pentru dans al Sarpelui kundalini este la fel de unic ca momentul pentru deschiderea unei flori.
3 Cimi - Moarte, transformare - 22 martie
Cimi este o punte uitată care leagă lumea rugăciunilor noastre, cu cea a experienţei noastre de viaţă. Cimi Pazitorul Strabun al mortii si renasterii noastre spirituale, un Parinte al Alchimiei Mayase, sugereaza ca intr-o lume holografica, experienta traita de un element este oglindita de fiecare alt element din restul sistemului si deci acceptind ca acesta este modul in care functioneaza Universul, putem vedea mai clar relatia dintre corpurile noastre si Pamint. Noi trecem impreuna cu Mama Pamint prin valul marilor schimbari, urmind „marea unda cosmica ondulatorie” care sincronizeaza ciclic viata si fortele naturii. Ne deschidem spre posibilităţi noi şi putem face alegeri superioare în vieţile noastre.

Asemenea posibilităţi de vindecare au fost păstrate în stravechile tradiţii tribale, vreme de sute de generatii, dar ele sint prezente in constiintele noastre, in potentialul nostru de renastere şi în profeţiile protocreştine.

Alegerile noastre individuale fuzionează şi produc răspunsul nostru colectiv faţă de prezent cu implicaţii ce pot varia de la câteva zile si chiar la multe generaţii de acum încolo. Astăzi avem cunoasterea si limbajul prin care să aducem acest mesaj de speranţă şi promisiune a împlinirii, în fiecare moment al vieţii noastre. Încheierea ciclului prezent este considerată a fi extrem de semnificativă - atât pentru Pământ, cât şi pentru omenire.

Bătrânii înţelepţi ai tradiţiei maya de astăzi cred că încheierea acestui mare ciclu milenar se va petrece în timpul vieţii noastre şi că el a fost anticipat acum mai bine de trei mii de ani. Ei privesc acest moment foarte rar, ca reprezentând atât punctul culminant, cât şi momentul de naştere al unei schimbări de natură unică. Arcul peste Timp este lansat si vom sigila cu armonia semintelor noastre stelare Intelepciunea Mamei Pamint si vom contribui cu totii la revenirea Raiului pe Pamint.
4 Manik - Cerbul - 23 martie

Manik – Cerbul este un semn puternic spiritual si are un mare potential subtil; este mina, prelungirea inimii, unealta care poate realiza orice pe plan material sau spiritual. Simbolistica lui este legata deci, de mina care vindeca, binecuvinteaza si apara.

Cerbul este Marele Preot care ii initiaza pe ucenicii Pazitori ai Zilei Calendarului Mayas si pe cei Shamani. El insusi este o unealta a Marelui Spirit, o Poarta deschisa catre sacralitatea vietii pentru familie,comunitate, societate, in general, el fiind Invatatorul si Preotul cu mare Har si daruit de Gratia Divina.

Este un simbol al puterii Divine, el ne trezeste abilitatea de a vedea ce daruri, competente, abilitati si instrumente spirituale primim pentru a ne conecta cu Divinul si ne ofera acces la initieri si deschiderea la Adevarul revelat prin metafora. Astfel, deschisi la claritatea naturii noastre Divine , sintem instrumentul prin care Spiritul vorbeste, sintem vasul deschis pentru Lumina Divina. Energia celesta transfomatoare, albastru – magnetic al Vestului, va fi ca si fluiditatea apei in miscarea dansului cosmic, la fel ca fluxurile si refluxurile vietii. Esenta Cerbului sta in metafora unui val, de la impuls la creasta, ne conecteaza cu marele ocean si ne dezvaluie astfel tarmurile, adevarata noastra destinatie.

El semnifica cei Patru Piloni si cele Patru Directii care sustin Cerul si Pamintul, vigoarea si puterea pe care se sprijina destinul umanitatii. 
 
In sensul practic , Cerbul reprezintă dobândirea de competenţe şi instrumente spirituale, precum şi actiunea pentru realizarea lor. În cursul vieţii, abilităţile sunt perfecţionate şi instrumentele sunt achiziţionate în scopul de a depăşi obstacolele şi a atinge obiectivele unei, utilizind angajamentul, intentia focusata, şi deschiderea pentru a ne ajuta să finalizam lucrarea noastra de evolutie spirituala.

5 Lamat - Iepure - Saminta stelara

Mayasii cred că originea omenirii isi are radacinile in stele. Stralucitoarea si hranitoarea energie Solara a lui Lamat – Saminta Stelara este Creatia in sine, este inceputul unei vieti noi care are potentialul de a se reproduce fara limita, este fluidul Divin de regenerare si reinnoire continua.

Noi sintem în acest moment suma totală a tot ceea ce sintem, am fost, şi potenţialul de a deveni desavirsiti. A fi noi insine, dezvaluie magia potenţialului nostru neexploatat, ne face sa ne ascultam inima si calauzirea Divina, sa avem toleranta si iubire pentru noi si pentru ceilalti, sa ne deschidem catre frumusetea vietii, sa apreciem roadele Lumii create pentru noi de catre Creatia Divina. Noi sintem ca si Iepurele, un simbol al vitalitatii mature si manifestare fizica – rezultatul unui ciclu etern al mortii, de transformare si alchimizare si in final de renastere si de reinoire, un proces care a inceput in apele primordiale ale Creatiei.

La un nivel spiritual individual, Iepurele incepe dezvoltarea omului ca fiinta superioara, este octava noua, in care se stabileste alinierea de armonii intre Pamint si Cer, accelerind astfel potentialul nostru de Seminte Stelare. El ne invata cum sa primim lectiile si instrumentele de la invatatorii nostri si sa le integram in adevarul nostru propriu: calea personala este unica, sa urmam calea inimii si calauzirea Divina. Vom deveni astfel Lucratori ai abundentei, Pazitori ai Gradinii Mamei Pamint, ai comunitatii si familiei.

6 Muluc - Apa - 25 martie

Energia estica a acestui simbol aseaza Apa intr-o comuniune perfecta cu Pamintul, imbratisati intr-un dans ancestral care da sens, substanta si viata intregii existente pe planeta noastra. Este o mişcarea inevitabil universala - un fel de maree cosmica, care are puterea de a ne transmuta si alchimiza emotiile, blocajele si de a ne purifica, ca apa de ofranda; este legătura între conştiinţa individuala si forta motrice a destinului personal, este valul care reuneste individul cu comunitatea.

Numarul lui Muluc – Apa este 9 si simbolizeaza reaparitia marilor cicluri, este numarul Marilor Maestri Iluminati care au tradus intelepciunea universala pentru a fi accesibila tuturor si care au servit omenirea conectind-o la Sursa Divina.

Intelepciunea armonica a Apei este modularea, trecerea armonioasa, de la o cheie la alta, este experienta in miscare si schimbare prin legile naturale de crestere. Cind constientizam o disonanta, o rezistenta la schimbare, fluxul clar si pur de rezonanta armonica ne da de veste unde trebuie lucrat. Cind practicam o lucrare spirituala, Apa reprezinta acea dorinta de a ne dedica tot timpul acesteia, pina cind devine parte din noi insine. In acest „pasaj clar catre lumina” care este Muluc - Apa, noi trecem catre cimpuri mai extinse de rezonanta, care ne declanseaza amintirea a ceea ce pare sa fi fost uitat, devenim receptori pentru constiinta cosmica, comunicarea se creeaza si cel de-al treilea ochi se dechide, procesul devine mai rafinat si devenim mai receptivi la semne, coduri, semnale, de la care vom putea obtine o perspectiva mai clara despre calatoria noastra pe acest Pamint. Fiind inplicati in procesul natural al amintirii, sa-l urmam firesc, asa cum riul curge spre varsare. După cum ne conducem corabia în lumina farului calauzitor al lui Muluc - Apa, asa vom îndeplini natural ceea ce am venit aici să facem.

7 Oc - Ciine - 26 martie

Simbolul mayas Oc - Ciinele este Legea, autoritatea, justitia, loialitatea si ordinea. Este in aceeasi masura Protectorul Legii Divine, cit si a Legilor de pe Pamint, invataturilor sacre ale Stramosilor care ne-au lasat legi bazate pe armonia naturii.

El se simte bine in locuri cu energia apei, puterea lui sta in echilibrul creierului, al mintii si al intuitiei. Simbolismul lui Oc este legat de viata si de moarte si reprezinta Poarta de acces la Transcendenta, este ghidul nostru in intunericul transformator si martorul renasterii si reinoirii noastre. El ne ofera etapa de inalta initiere a drumului destinului nostru, oferindu-ne lumina unor noi inceputuri, precum si indrumarea spirituala pe tot parcursul.
 
In unele mituri Maya simbolul Ciinelui este reprezentat de un „picior” care marcheaza inceputul si sfirsitul timpului; inseamna primul pas in intuneric, ciinele credincios care ne calauzeste pasii, loialitatea care supravietuieste mortii, flacara de credinta care ne lumineaza cele mai intunecate momente. Curajos, loial si cu inima calda, respectat pentru spiritul lui de dreptate, protectie si iubire pentru familie, prieteni si comunitate, iata citeva din calitatile acestui simbol mayas.
 
El ne indeamna azi la realizarea maturitatii emotionale, prin explorarea mult mai profunda, in adincime, creativa a ceea ce mai avem de vindecat.

Regi si nobili mayasi au fost ingropati impreuna cu ciinele lor si chiar si astazi, figurine de ciini sint plasate linga morminte, in unele triburi Maya.

Intelepciunea armonica a lui Oc – Ciinele este Afinitatea, un proces natural, Divin prin care acesta isi cheama si recunoaste camarazii de destin, printr-o rezonanta vibrationala a unui cod sacru care il conecteaza cu acestia. Este un indrumator in dezvoltarea relatiilor cu Ghizi spirituali, totemuri si poate lucra prin intermediul acestora initieri, vizualizari ghidate, calatorii shamanice, meditatii. El ne ofera in acest fel puterea unui nou inceput, Lumina initiala a unui drum, asumindu-ne responsabilitatea rezultatelor finale. Sa-l urmam, deci pas cu pas. 
 
Deci azi este o zi cind energia Ciinelui corecteaza greselile si ne prezinta adevarul, in scopul de a atinge echilibrul in sens spiritual si material. El ne da un semnal ca omenirea trebuie sa rezoneze din nou cu ordinea naturala a vietii, pentru a atinge o existenta pasnica pe planeta Pamint. De asemanea, tot el ne da o perspectivă mai mare de transformare şi reechilibrare care are loc între Pământ şi Oameni, cum sa învăţăm să trăim în armonie şi pace. Cu Torta luminoasa a Ciinelui, putem fi siguri că nu suntem singuri şi ca nu avem nimic de ce sa ne tememn în călătoria noastră.Sa ne lasam condusi de aceasta minunata energie a iertarii si intelegerii in toate relatiile noastre, manifestindu-ne deschiderea si iubirea inimii pentru toti aceia ce nu din intimplare se afla in apropierea noastra.

8 Chuen - Maimuta - 27 martie

Simbolul mayas Chuen are doua intelesuri: Artizanul si Maimuta.

Este o zi extrem de de norocoasa pentru cei care se nasc in aceasta zi. Se spune despre acestia ca s-au nascut cu “o lingura de argint in gura” si “cu degete de aur” si au noroc în toate domeniile: căsătorie, copii, bani, cariera.

Este o zi minunata si norocoasa pentru inceperea oricarui proiect, job, relatie si casatorie.
Chuen – Artizanul este Zeul florilor, Patronul artei, muzicii, mestesugurilor si al comertului. Mayasii spun ca el este Tesatorul Timpului, el tese cu un potential de cunoastere si intelepciune, imaginatie, creativitate si maiestrie tesatura sacra a realitatii noastre, o tapiserie vesnic noua care aduce in viata noastra mari schimbari, uneori neasteptate. Conectat in permanenta cu Marele Spirit, Artizanul tese tapiseria urmatorilor nostri pasi, o noua poveste de viata se naste, in care Inteleapta Maimuta introduce si ancoreaza o noua frecventa, o noua fundatie mistica dezintegreaza tiparele vechi. Pasim in tapiseria sacra a Timpului, in libertate, plini de bucurie si magia jocului….Viata noastra, pas cu pas, culorile si mesajele Divine, armoniile celeste, meandrele existentei noastre terestre, trairile, visele, sentimentele….Totul intr-un singur tablou, pictat intr-o maniera naiva…..Si astfel ne regasim puritatea copilariei…

Chuen – Maimuta este inteligenta, instinctiva, inocenta, are umor, este extrem de creativa, este o explozie de talente si aptitudini, ea ne invata sa parcurgem drumul spre desavirsirea noastra spirituala in mod natural,simplu, magic si incintator. Generozitatea, iubirea si farmecul personal sint calitati native ale acestui simbol mayas. El costruieste punti peste orice obstacole, depaseste orice provocare, sparge zidurile tiparelor si limitarilor egotice, vechi structuri si paradigme. energia lui aducindu-ne schimbari neasteptate, spontane, imprevizibile.

Maimuta reprezinta lumea copilului interior, copilul Divin din noi si este de ajuns sa privim in ochii unui copil de 2 ani… acolo vom vedea nevinovatia, Iubirea, Intelepciunea si Iluminarea intr-o comuniune extatica si incintare, simplitate si o mirare plina de bucurie. Copilul Divin are un fel de imunitate care-i confera transparenta, iar transparenta este calea unei noi constiinte pe care trebuie sa o recistigam. Sa redescoperim magia copilului Divin, lasind visele si viziunile noastre sa traiasca, dind libertate Esentei noastre Divine sa-si reia legatura cu Spiritul, si intr-un veritabil proces de co-creatie sa ne desavirsim viata noastra ca pe o opera de arta. 
 
Sa incercam, dragii mei prieteni, sa fim din nou, Copii Divini. Fiecare clipa din viata noastra poate deveni Magica.

9 Eb - Drum - 28 martie

Drumul ne amplifica azi provocarile cu energia lui puternic spirituala, el fiind Purtatorul timpului si al destinului, deoarece fiind locul de unde plecam spre devenirea noastra spirituala , noi trebuie sa ne stabilim niste jaloane clare si sigure pe care sa le urmam neabatuti si cu inimile deschise si sa fim tot timpul receptivi la fluxurile energiilor cosmice. El ne deschide calea spre Lumina si cu vibratia lui Solara ne ajuta sa dezintegram vesmintul nostru vechi si sa ne reconectam, pas cu pas, la Sursa noastra Divina.

Fiecare strabate in viata drumul destinului sau Divin, sub semnul potirului deschis la ceruri, expresia plina de bucurie a abundentei universale si a darurilor galaxiilor in spirala. Marea schimbare incepe cu drumul initiatic, cind te scoli intr-o dimineta si-ti dai seama ca ceva grav se petrece cu viata ta si ca transformarea devine inevitabila, cind primesti o puternica lovitura sub centura sub diverse forme: o boala grava, o casatorie nefericita incheiata cu un divort, moartea unei persoane din familie. Atunci incepem sa ne auzim sufletul care ne cheama sa cunoastem moartea arhetipala, moartea simbolica, calatoria noastra in abisul nostru necunoascut, abandonind vechile noastre idei, credinte restrictive, obiceiuri si harti care ne-au condus in viata. Este un proces alchimic extrem de puternic si necesita hotarire si vointa puternica, este o stare in care ne speriem de emotiile si trairile noastre, este o calatorie in care ne infruntam demonii si balaurii care zac in strafundurile noastre. Putem reveni „pe scut sau sub scut”, metaforic vorbind. In toata aceasta „Odisee” a calatoriei noastre initiatice, Lumina Solara a sufletului ne insoteste in cele mai grele momente si, astfel devenim acel potir mereu in expansiune, corpul nostru de Lumina infuzeaza sinele nostru fizic si inima deschisa cu toate dorintele ei adevarate, intr-o unire extatica sacra. 
 
Drumul ne dezvaluie secretul de a fi pretutindeni si nicaieri, dar prezent in toate lucrurile. Este de fapt o metafora, un potir mereu in expansiune este un instrument puternic spiritual, forma in care potentialul nostru se poate manifesta. Fiecare etapa in calatoria noastra este un final, dar fiecare etapa se deschide apoi intr-o forma extinsa, eliberindu-ne in urmatoarea etapa a constiintei…

Drumul ne invata pe deplin ce inseamna sa fii Om. Fiind în formă umană în acest moment este un dar unic şi preţios. În aceaste timpuri, am ales să participam la o experienta galactica unica şi putem utiliza forma noastra umana pentru a experimenta pe deplin această oportunitate. Putem deci sa facem afirmatia, cu inima deschisa si cu incredere:

Eu sunt un potir deschis. Eu sunt expresia plină de bucurie a abundentei universului.”

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

Niciun comentariu: