marți, 20 martie 2012

Trecena lui Kan – 20 martie 2012

Trecena lui Kan (Soparla - Samanta), asezata pe pe cea de a doua linie (Uinalul 8) care sustine coloana vertebrala a Calendarului, coloana ce este marcata de 10 portaluri energetice, de la tonul 2 Cimi ( Moarte ) pina la tonul 12 Men (Vultur ). Cele 13 combinatii ton – symbol ale trecenei lui Kan sint urmatoarele:
 
20.03 - Tonul 1 – Kan- Saminta – Sopirla  - Echinoctiul de primavara
21.03 - Tonul 2 – Kan -Sarpe
22. 03 - Tonul 3 – Cimi – Moarte – Transformare – Luna Noua in Berbec
23.03  - Tonul 4 – Manik - Cerb
24. 03 - Tonul 5 – Lamat – Iepure - Stea
25.03  - Tonul 6 – Muluc - Apa
26.03  - Tonul 7 – Oc - Ciine
27.03  - Tonul 8 -  Chuen - Maimuta
28.03 - Tonul 9  -  Eb - Drum
29.03 - Tonul 10 – Ben - Porumb
30.03 - Tonul 11 – Ix - Jaguar
31.03 - Tonul 12 – Men - Vultur
  1.04 - Tonul 13 – Cib - Bufnita
 
 
1 Kan -  Omul, aflat in centrul universului si-a dat seama de analogiile care exista între viata naturii şi propria sa viata. In natura o simpla saminta, suma a multor virtualitati, poate ajunge la un organism vegetal, animal si chiar mineral. Aceasta metamorfoza generalizata a marcat în conştiinţa omului existenta unei tendinte ascendente spre împliniri superioare, o nevoie nu numai de schimbare dar şi de transformare, deci de trecere dincolo de formele şi de viata individului. Existenta in sufletul omului a Divinitatii care a mentinut in constiinta noastalgia unui paradis din care a fost alungat,  l-a impins pe acesta la o permanenta depasire prin creativitate, dar si prin actul gindirii, de a gasi in procesele naturale analogii pentru propriile sale transformari, analogii bazate pe semnificatiile simbolice a fiecarei creaturi. Nu putea fi altfel din moment ce toata Creatia poarta Pecetea Divina.
 
Primele analogii le-a găsit omul în cultivarea pamintului unde dintr-o saminta care contine, în mod potential, principalele caracteristici ale viitoarei plante, poate iesi un arbore imens.
Semanatorul, saminta si mediul formeaza o triada care conditioneaza creatia si propasirea ei spre implinire. Si daca din domeniul substantial al culturii pamintului, transpunem acest proces in acel al sufletului uman, se pot identifica analogii cu cele trei momente sau trepte amintite: a germenului, a calitatii lucratorului si lucrarii pamintului si, in sfirsit, a rodului care este implinirea Totului.
 
In saminta este codificata Lumina Divina, puterea, forta vietii care conduce un organism spre implinirea naturii propri. Asa cum o saminta incoltita creste in lumina si urmeaza Soarele, tot asa si noi ne deschidem natural catre esenta Sinelui nostru Divin, pentru indeplinirea adevaratei noastre naturi. Adevarul noastru germinează în intelepciune, atractia noastra naturala catre lumina si modelul nostru perfect de crestere se va desfasura cu usurinta plină de bucurie, in care toate semintele noastre vor inflori.
 
Cheia acceptarii si primirii energiilor fertile ale trecenei lui Kan, in sufletul nostru, este respectul. Respectul pentru sacralitatea vietii, dar si pentru propriile talente, pentru propria imaginatie si capacitate de creatie, pentru fertilitate si abundenta. Trebuie sa fim realisti si sa nu ne subestimam abilitatile si talentele noastre, ci sa cautam modul cel mai bun  pentru canalizarea propriilor energii creatoare. 
 
Traim cu totii, de multe ori, iluzia unei sigurante si securitati ai vietii noastre de zi cu zi, ridicind bariere in crearea de noi oportunitati si orizonturi, afectind cresterea noastra naturala. O modalitate de a accesa transformarea oferita de aceste umbre ale lui Kan este de a realiza ca visele noastre, dorintele si destinul nostru asteapta sa fie trezite. In a accepta ca sintem un sol fertil, ne confera un cadru authentic de siguranta si securitate si ne ajuta sa redescoperim si sa valorificam puterile creatoare din interiorul sufletului vostru. Natura insasi isi exprima fertilitatea si creativitatea, prin fiecare respiratie din fiecare zi, inflorind noi forme de viata, ne hraneste, daruieste culori in jurul nostru cu inventivitatea si talentul unui inegalabil pictor, dezlantuie furtuni, vanturi si cutremure, echilibrand toate fortele cu rabdare infinita, cunoastere si intelepciune milenara. Si noi suntem o forta a naturii, deci sa ne traim viata in concordanta cu acest lucru.
 
Aceasta trecena este in mod deosebit sacra, pentru ca intrupeaza puterea de a da nastere si de a directiona evolutia, dar este si foarte periculoasa, deoarece include puternicele pasiuni ale tuturor aspectelor legate de creativitate si fertilitate – de la curajul sexual, la geniul creator si la generarea bogatiei – care, daca nu sunt corect ghidate, pot genera stricaciuni, abandon senzual sau indulgenta excesiva.
 
In Lak’ech, Lucia 13 Ik

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

Niciun comentariu: