miercuri, 28 martie 2012

Trecena lui Kan (samanta) - Continuare...

10 Ben - Porumb - 29 martie

Astazi voi descrie un simbol mayas cu o simbolistica foarte complexa si subtila; se numeste Ben si reprezinta Porumbul planta de care se leaga civilizatia mayasa. Mai inseamna trestia flexibila care goala fiind pe dinauntru, este permanent conectata la sursa Divina si Toiagul Vietii, sprijinul si autoritatea spirituala a „Batrinului Intelept”.

Astazi vom vorbi despre Arborele Cosmic.

Fiecare zi a Calendarului Mayas este percepută ca o locaţie centrală in care o persoană poate sta ca un copac uman mistic înconjurat de un cerc de putere.


Mayasii cred că fiecare persoană trăieşte în centrul propriului său spatiu personal - Mandala Cosmica. Acest mic univers care se afla in jurul intregului cerc cu cele Patru Directii – Roata Medicinii - trebuie să fie întreţinut şi păstrat echilibrat, astfel încât energiile şi forţele de putere Divina care intretin viata si sanatatea individuala, sa curga in flux liber si corespunzator.

Mayasii au perceput intotdeauna imaginea verticală a unui om în picioare stind ca un copac. Aceasta imagine echivaleaza cu imaginea cosmica a Arborelui Lumii care se află chiar în centrul Creatiei. Este o imagine care este larg răspândită în societăţile shamanice peste tot în lume. În cosmologia Mayasa acest copac este ca un pilon inalt al centrului Creaţiei. Trunchiul lui isi are radacinile in apele Marii Primordiale, se ridica strabatind realitatea obisnuita a oamenilor din Tarimul Mijlociu si urca cu nesfirsitele lui ramuri in Lumea Celesta. Arborele Lumii este capabil sa canalizeze prin trunchiul lui energiile sacre care urca de pe pământ şi cele care curg în jos din Ceruri, unind cele trei niveluri de Geografie Cosmica într-un întreg unificat neîntrerupt. El uneste miezul de fier al Pamintului cu Dimensiunea a 9-a Tzolkin, prin intermediul celei de-a 10-a, tulpina.

Atunci cind o persoana doreste sa-si energizeze centrele sale fizice – coloana spirituala, ea trebuie sa vizualizeze ca se afla in centrul acestui cerc sacru ca si trunchiul Arborelui Cosmic si sa simta cum fluxul de energie sacra ce coboara din Cer curge in spirale din ce in ce mai accelerate in jos pe axa centrala a corpului. In acelasi timp trebuie sa vizualizeze sau sa simta cum o energie ascendenta urca din Pamint si se intilneste cu cea descendenta intr-un vortex intens vibrational al inimii...

Asimilam, astfel, imaginea noastra Arborelui Cosmic si primim energia solara, servind ca legatura intre Cer si Pamint, devenind un canal de energie luminoasa, prin care lucreaza fotosinteza la nivel spiritual . Este un proces care are loc de la nivelul celular primordial la nivelul vibrational superior, de existenta multidimensionala. Aceasta fotosinteza a energiei scoate in evidenta cele mai bune aspecte din noi si ne cuprinde un puternic simtamint pentru schimbare si reinnoire.

Mayasii clasici au perceput fiecare zi ca o entitate vie, o anumita Divinitate sau o Zeitate, cuantificind si calificind energiile zilnice intr-o simbolistica complexa aproape infinita de concepte abstracte, atribuind fiecare dintre aceste simboluri unei anumite zile. 
 
O întilnire cu energia Arborelui Cosmic este schimbarea in sine, este esenta spirituala si Lumina calauzitoare, este calatorul din Ceruri care transcede timpul si spatiul. El ne poate declanşa o dorinţă profundă în inima noastra pentru reuniunea cu Sursa si in acest loc de iubire si compasiune, ne exprimam pe deplin iubirea necondiţionată, profunzimile fiintei noastre. El ne solicită să trăim din nou mitul prin aducerea Cerului pe Pământ, în viaţa noastra de zi cu zi. 
 
Sa intelegem ca este timpul manifestarii, materializarii practicii spirituale, sa depasim stadiul de teorie si sa folosim orice instrument spiritual practic pentru vindecarea noastra in scopul extinderii cimpului nostru de constiinta.

Ordinea de zi este vindecarea. Trebuie sa incercam sa ne punem mâinile noastre la o bună utilizare, în scopul de a realiza orice lucru care duce la schimbarea in bine in viata noastra….si chiar daca nu stim foarte multe lucruri practice despre vindecare spirituala, sa ne punem miinile in semnul rugaciunii sau sa le punem pe inima noastra, centrindu-ne in spatiul nostru sacru, vizualizind si simtind cum ne conectam astazi la Sursa de Creatie si Vointa Divina, fiind noi insine un bun canal de comunicare cu fluxul energiilor cosmice, un arbore sacru, cu radacini puternice sustinute de Mama Pamint si cu coroana bogata raspindita in Cer.

11 Ix - Jaguar - 30 martie

Simbolul mayas Ix – Jaguarul ne initiaza rememorarea identitatii noastre cosmice si acest lucru nu trebuie sa-l uitam niciodata. Energia zilei de azi il aduce pe Jaguar din abundenta temporala si spirituala, care poarta constiinta lumii si este asociat cu noaptea si intuitile noastre interioare. El reprezinta prosperitatea, bogatia pamintului sacru – Mama Pamint si este Lordul transformarilor noastre. Este o energie sacra care fundamenteaza cutremurele si furtunile si vine prin mari portaluri galactice catre Pamint, aceeasi care i-a ajutat pe stravechii shamani mayasi sa reconstituie istoria Mamei Pamint.

Sa ne conectam cu aceasta sacra energie si sa-l lasam pe Jaguar sa ne spuna povestea noastra adevarata.
 
Sa fim centrati in spatiul nostru sacruin mijlocul celor Sapte Directii si sa ne indreptam cu fata spre Vest si sa consideram ca altarul nostru este in centrul acestui spatiu. Se spune ca Samanul Jaguar vine dinspre Vest, care printr-un ceremonial stravechi de moarte simbolica, sintem scosi din corpul nostru si purtati de spiritul jaguarului ne cufundam in feminin, in Mama Pamint si facem marea calatorie a planetei, acceptind chemarea destinului. Facem aceasta calatorie magica si sintem adusi inapoi, din directia estului. Este locul in care scapam de frica,de spaime si traume, pentru ca Jaguarul actioneaza in centru, la esenta, iar vindecarea se produce. Alegem sa spunem da vietii, da Marelui Spirit si incepem sa ne eliberam din lanturile timpului, accesind un Sine care nu cunoaste fluxul timpului ci este situat in infinit. Din acest moment incepe calea tranzitiei catre noi cei NOI, acceptam chemarea destinului, fara frica, fara restrictii si ne reinventam, devenim inspirati si curajosi in fata adversitatilor si ne pregatim sa devenim Ocrotitori ai Mamei Pamint. Ne vom dobindi puterea si intelepciunea, infruntind moartea, revendicindu-ne dreptul de a descoperi putera Viziunii. Vom putea dobindi, astfel abilitatea de a vedea dincolo de limitele spatiului si timpului, imaginea vindecarii noastre si a Mamei Pamint.

12 Men - Vultur - 31 martie

Din imemoriale timpuri omul s-a simtit dezarmat de colosala nemarginire a cerului, nimic nu i s-a parut ca-i depaseste transcendenta de temut, fiind imuabil si inaccesibil. Dincolo de bolta instelata domnea o autoritate capricioasa, care raminea invizibila si puterea ei oculta era cu atit mai misterioasa cu cit se transfigura in lumina stralucitoare a rasaritului de soare. Neputinta paminteanului de a se ridica deasupra planului terestru l-a facut sa aiba o smerita admiratie fata de pasari, capabile sa zboare libere sa atinga bolta cereasca si chiar sa surprinda prezenta Divina. Pasarile au fost deci considerate drept mesageri Divini si toate manifestarile puterii spiritului le-au preluat aripile. 
 
Pasarile, aripile si zborul au simbolizat starile superioare ale fiintei. Penele care înconjoara capul marilor sefi amerindieni arata autoritatea lor spirituala.Pasarile sint asemanate cu ingerii care folosesc limbajul angelic sau „solar” si care ne ajuta sa patrundem in stari superioare de constiinta; intelepciunea este mai iute decit pasarea iar vorbirea, emanatie nevazuta a spiritului, este ea insasi inaripata.

Reprezentind Soarele si Luna, acestea fiind cele doua fete ale dualitatii, Vulturul a devenit emblema Shamanica din intrega lume, Kenneth Johnson numindu-l „magician al Luminii”. El reprezinta inteligenta cosmica ce ilumineaza si vegheza asupra misterelor. Pentru mayasi Vulturul este un simbol deosebit de puternic, pentru ca este privit si respectat ca un mesager Divin, acesta fiind un intermediar intre Cer si Pamint.

Vulturul ne poate aminti mesajele pe care le primim in visele noastre, deoarece acestea sint portile cele mai fiabile de comunicare intre mintea noastra in stare de veghe si Sinele nostru Superior, ele ne dau informatii extrem de valoroase si exacte despre starea de ansamblu al vietii noastre. Important este sa le decodam in modul nostru personal, primind da la acest mesager Divin o perspectiva mai inalta a constiintei si un sens mult mai profund al vietii si a existentei in sine. Gindurile noastre se ridica astfel deasupra confuziei, grijilor, temerilor si discomfortului existential si devin porti de eliberare intr-o forma nelimitata. Vulturul ne ofera energia intelegerii profunde a Viziunii si acea calatorie fara efort, prin peisajul mintii noastre, condusi de incercatul pilot, inima noastra care nu cunoaste nici o limita, nici o granita. 
 
Asa se naste povestea noastra mayasa; Vulturul zboara deasupra Pamintului si ne aduce mesajele Semintei Stelare care are Viziunea copacului falnic. Magia Shamanului Jaguar ne face sa ne simtim floarea copacului sub lumina tainica a Lunii si ne prevesteste cum vom deveni fructul Intelepciunii Bufnita, care poarta o noua Saminta pentru Pamint.

13 Cib - Bufnita - 1 aprilie

Simbolul mayas Cib – Bufnita este un canal de comunicare cosmica, permitind accesul la cunoasterea universala. Strabunii mayasi il descriu ca o imensa pinza de paiajen universala, in care se tes fire intergalactice de Lumina Divina. Azi este ziua in care valuri de cunoastere si intelepciune ne ating cu gratie si binecuvintare si coboara harul Solar in trupurile noastre, unindu-ne inimile si mintile, acordindu-ne la vibratia iubirii si a constiintei cosmice. 
 
Este o zi Divina de vindecare si eliberare folosind transformarea Bufnitei, incepind in mod natural cu dreptul nostru din nastere la cunoastere Divina si avind incredere in vocea noastra interioara.

Bufnita este energia eliberatoare de karma, ne aminteste sa luam in calcul ce am invatat la „Scoala vietii” lui Saturn. El ne obstructioneaza si ne pune piedici, acesta fiind rolul sau, sa ne atraga de fiecare data atentia cind nu sintem pe calea misiunii noastre. Daca sintem centrati in spatiul nostru sacru, conectati la energia eliberatoare a Bufnitei, in plin proces de transformare si regenerare, vom alchimiza orice negativitate, tema noastra karmica va fi rezolvata. 
 
Sa ne inchipuim ca sintem in mijlocul ruinelor unui oras stravechi mayas si atingem cu miinile piatra unui templu…din adincimi de timp, un subtil ecou al intelepciunii sacre reverbereaza in tot trupul, tot misterul stravechii cunoasteri ni se dezvaluie la nivel celular si ne aminteste cine sintem noi, cu adevarat...

Trupul nostru este un Templu Sacru, fiecare experienta a noastra pe Pamint, este parte din Planul Divin. Esenta Intelepciunii Bufnitei este intelegerea sacralitatii vietii ca un intreg, agonie si extaz, pe spirala galactica care creeaza uniunea cu constiinta cosmica. Reconectarea cu liniile vitale ale intelepciunii stramosilor mayasi ne da puterea interioara extraordinara de introspectie a Bufnitei , de a patrunde in Spatiul Sacru al inimii, conexiunea noastra intre Cer si Pamint. Mesajul ei este un indemn spre incredere in propriile noastre abilitati spirituale. Increderea in noi insine si in Legea Divina este codul nostru de Lumina.
 
Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

Niciun comentariu: