marți, 3 aprilie 2012

Trecena lui Caban - Pamint - 2 - 14 aprilie 2012

1 Caban  -   Pamint  - 2 aprilie 2012
 
Noi traim acum si aici, pe Pamint, locul de desfasurare al Planului Cosmic, privind  viitorul omenirii si al indeplinirii misiunii noastre, frecventind clipa de clipa, constient sau nu cursurile Scolii Constiintei Universale. In fiecare zi, conform timpului ciclic, sacru si cuantificat al Calendarului Mayas, codificat in simboluri ale Creatorului si ale vointei Sale, asupra noastra actioneza energii specifice zilnice, care ne dezvaluie cite o Virtute Divina, pe care am venit sa o manifestam, potrivit misiunii noastre personale. Ceea ce avem noi de facut este doar sa ne conectam cu ele, constient. Universul ne trimite, prin energia zilei, cei mai buni ghizi, îngeri potriviţi care să ne ajute să ne reamintim şi să înţelegem, sa o acceptam prin manifestare si materializare si sa devina o practica zilnica de viata. In acest fel se pune in miscare un proces complex menit sa ne conduca spre o stare inalta de constiinta.
 
Simbolul mayas Caban – Pamint reprezinta energia care guverneaza mintea, inteligenta si memoria ....Vechii Intelepti mayasi  vorbesc despre tainele acestui simbol Sacru, ca fiind conectarea profunda sincronica cu ciclurile naturale si energiile Pamintului, un profund proces de introspectie, accentul pe valoarea proceselor gindirii, preocuparea pe cercetare si studiu, comunicarea cu energiile Mamei Pamint prin intermediul unei inalte intuitii. 
 
Este un simbol al Vietii care ne aduce din vechi timpuri, ecouri ale Intelepciunii Mamei Pamint, care ne invata totul despre frumusetea vietii, prezenti clipa de clipa, conectati in timpul Prezent. 
Pamantul este întruchiparea conceptului ACASA. Totul este tesut in fibrele Mamei Pamint: apele care taie brazde si uriase cuiburi in trupul ei, aerul care fara Pamint ar fi pierdut, suierind ca un vint care cutriera in neant, focul care locuieste in pintecul Mamei, fara de care nu am fi desavirsiti fara scinteia fundamentala, originara a materiei.
 
Orice zi a simbolului Caban – Pamint  este o zi buna pentru a studia sau a contempla. Aceasta este ziua Ginditorului, si in  astfel de zile am putea gasi solutii la provocările noastre de viata, dacă suntem capabili sa ne detasam si sa observam sincronicitatile din jurul nostru si de  a ne conecta natural la Intelepciunea ancestrala a Mamei Pamint. 
 
In timpul acestei trecene schimbarea ar putea veni prin echilibrarea ritmului inimii noastre cu ritmul Pamintului, in scopul de a ne armoniza natural, schimbind vechile noastre tipare si moduri de gindire limitative, cu compasiune, recunostinta si apreciere, iubire si smerenie, devenind Pazitori ai Mamei Pamint si a Vietii.
 
2  Etznab -  Cremene  -  Oglinda   -   3 aprilie 2012
 
„Cine priveşte în oglinda apei vede mai întâi propria-i imagine. Cine se îndreaptă spre sine însuşi, riscă să se întâlnească cu sine însuşi. Oglinda nu linguşeşte, ea îl reflectă cu fidelitate pe cel care se uită în ea, acel chip pe care nu-l arătăm niciodată lumii, pentru că îl ascundem cu ajutorul personei – masca noastră de actori. Oglinda însă se află dincolo de mască şi arată adevăratul chip. Aceasta este prima probă de curaj cerută de drumul spre interior, o probă care-i sperie pe cei mai mulţi, căci întâlnirea cu sine însuşi face parte din acele lucruri neplăcute pe care le evităm atâta timp cât putem proiecta în exterior tot ceea ce este negativ. Când suntem în stare să ne vedem propria umbră şi să suportăm cunoaşterea ei, abia atunci am rezolvat o mică parte a sarcinii: am suprimat cel puţin inconştientul personal. Însă umbra este o parte vie a personalităţii şi vrea de aceea să participe într-o formă sau alta la viaţa întregului. Ea nu poate fi îndepărtată prin argumente, şi nici nu poate fi făcută inofensivă prin sofisme”
( Citat din C.G. Jung)
 
Etznab este un symbol mayas foarte puternic, revarsind asupra noastra energia cunoasterii cosmice a Nordului. Etznab este arhetipul luptatorului pentru libertatea spiritului, avind forta recunoasterii de sine folosind Oglinda, aducind la lumina adevarul despre noi insine, de dincolo de ea, cu scopul de a constientiza procesul profund de transformare, eliberare si purificare pe care le are insusirile Cremenei, Piatra de Foc. Noi insine sintem Oglinzi, este un joc Divin, in care fiecare vede in celalalt, ceea ce se afla in el insusi, acel ceva pe care nu-l accepta, nu-l vede sau nu vrea sa-l vada, sau nu crede ca este posibil. Este o dualitate pe care o traim zilnic, fiecare traieste cu o parte tisnind, in sus catre Cer, ca scintea eliberata de Piatra de Foc grabita sa se contopeasca cu lumina Soarelui si o alta parte a fiintei noastre e rostogolita in bolovanii calcati de indiferenta oamenilor fata de mersul Lumii si a propriei vieti.
 
In puritatea sa inefabila Cremenea inspira, mai mult decat celelalte pietre, respect si groaza, cu toate ca si obiectele facute din lapis-lazuli sau calcedonie se bucurau de un respect deosebit. Cu instinctul ascutit indreptat catre fapte nobile, cei nascuti sub acest semn au tendinta de a fi bravi si rigurosi. Datorita principiilor morale de neclintit nu te vei angaja de partea nimanui si nici nu vei face discriminari. Nativii vor trata cu dispret si fara regret inselaciunea si nu vor permite presupunerile in ceea ce ii priveste. Zvonurile si barfele vor fi transformate in cenusa de Cremene si minciuna nu va fi niciodata tolerata.
 
Cealalta fata a monezii arata ca viata Cremenii va cadea in capcana marinimiei pentru ca prin natura sa este cald si generos. Exuberanta nativilor din Cremene ii poate consuma in intregime aruncandu-i in focul unei spontaneitati de moment. Deseori, ca rezultat viata nativilor poate fi plina de aventuri si de diversitate.
 
3 Cauac  -   Furtuna  -   4 aprilie 2012
 
Energiile simbolului mayas al Vestului  Cauac – Furtuna activeaza transformari profunde. Vestul  este un loc unde lumina intra in intuneric, un loc unde inspiratia se naste si lumile sunt create. In acest loc vom pierde ego-urile noastre şi vom incepe sa fuzionam cu un  intreg mai mare. Probleme de cooperare ar putea avea nevoie să fie abordate, şi compromisurile făcute în relaţii trebuie reconsiderate în aceste zile.
 
Este o presiune constanta interna pentru a activa procesul de transformare şi evolutie. Avind o legatura cu "recuperare karmica” Furtuna  poate face uneori energiile sale dificil de manevrat si  ciudate viteze de schimabare  izbucnesc din aceste energii si se reflecta întotdeauna in lupta pentru transformare, datorită calitatilor sale puternic vindecatoare. Este de bun augur pentru toate aspectele legate de sanatate şi vindecare, fiind o intensa energie feminina.
 
De asemenea, este arhetipul comunităţii, în toate sensurile cuvântului, de la familie la oras, naţiune, societate si cultura, şi simbolizează relaţia noastră cu toată lumea şi tot ce ne înconjoară.
Cred că este esenţial sa intelegem ca atunci cind există un conflict înseamnă că există o cerere de ajustare care stă la baza a ceva nou. 
 
Mayasii spun ca Furtuna  Albastra este iniţierea de către foc, calea fulgerului, sosirea tunetelor care aduc transformarea finala. Albastrul reprezinta furtuna, care vine dinspre norii plini  de ploaia purificarii şi fulgere care sparg orice structurare falsa a realitatii. Furtuna Albastra este purificarea "templului trupului" şi aprinderea corpului de lumina. 
 
Aerul, focul si apa sint cele 3 elemente care vor lucra impreuna pentru a o purifica pe a patra, care este pamint, templul trupului nostru.
 
Furtuna este ultima noastra varsare de lacrimi in timp ce vindeca toate ranile din trecut, prezent şi viitor ale corpului, mintii si spiritului. Emoţiile noastre sint curatate şi purificate si pregatit pentru etapa finala a sufletului.
 
Un calendar de piatră sofisticat, o aliniere la stele, apartinind unei culturi care este inca invaluita in mister, cum este cea mayasa, ne poate reda o imagine, care in mod miraculos descrie lumea noastra moderna.
                                                                                        In Lak’ech, Luc 13 Ik

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau. 

Niciun comentariu: